Doorzoek site:
VOLG ONS OP FACEBOOK:

Facebook

> > Araya
Araya

Naast het Amerikaanse velgenmerk Sun spaak ik het liefst wielen met het Japanse velgenmerk Araya. Waarom?

Omdat dit velgen zijn waarbij de verbinding (de las) niet zichtbaar is aan de buitenkant. Met mijn wielrichtapparaat, die een slag op honderdste van millimeters aangeeft, merk ik de verbinding niet op. Dit is een proces dat Araya als geen ander in de vingers heeft. Eerst wordt de vorm van de velg geextrudeerd, vervolgens wordt dit profiel nagerold voor extra sterkte, perfecte maatvoering en de juiste radius. Daarna worden de einden aan elkaar TIG gelast. Het lasoverschot wordt weggeslepen en de buitenkant wordt gepolijst. Hierdoor is de las niet met het oog waarneembaar! Daarna worden de nippelgaten gemaakt en vervolgens wordt de velg geannodiseerd. Deze annodisatie kan helder zijn om het mooie gepolijste materiaal te laten zien of gekleurd.

Tevens heeft Araya zich alleen op velgen toegelegd. Perfectie op op één speerpunt. En niet zoals veel andere fabrikanten op veel verschillende onderdelen!

Dit zijn velgen uit begin jaren 90 waarvan ik een restpartij,voor een goede prijs, op de kop heb weten te tikken. Ik kan deze velgen daarom voor een goede prijs verkopen; los of in een wielset.