Doorzoek site:
VOLG ONS OP FACEBOOK:

Facebook

Home > Wielen > 29" disc > velg
29" velgen

DT Swiss
Met DT maak ik vanaf 2003 vooral hele goede racewielen. Velgen met weinig tot geen problemen en erg duurzaam. Bij de mountainbike werkte ik voornamelijk met Notubes. Nu, juli 2016, heb ik ook 3 zeer prettig te spaken velgen van DT in mijn programma. Net als Notubes ook gelast en makkelijk tubeless te maken

De maximale rijdersgewichten die in de afbeelding staan hou ik meestal aan omdat mijn streven nul klachten per jaar is. Op een enkele kleine klacht na lukt dat.


DT Swiss XR 331 licht en dus snel

DT Swiss XR 361 licht, snel en asymmetrisch

DT Swiss XR 391 best licht en best stijf
 

DT Swiss XM 421: beetje licht en redelijk stijf

DT Swiss XM 481: lekker breed en zeer stijf
 

NOTUBES
Notubes maakt al jaar en dag bijzondere en erg goede velgen. Eigenlijk nog nooit problemen mee gehad. (De meest lichte 26 inch Olympic velgen wilde wel eens in het velgbed doorscheuren maar dat waren dan ook de exemplaren die 30 gram lichter waren dan normaal en speciaal opzij gelegd)

De maximale rijdersgewichten die in de afbeelding staan hou ik meestal aan omdat mijn streven nul klachten per jaar is. Op een enkele kleine klacht na lukt dat.


Notubes Crest MK 3 29er: licht en rond

Notubes Arch MK 3 29er: sterk en stijf

Notubes Flow MK 3 29" 32g: iets stijver en sterker

Goede carbon velgen
Deze lichte velgen zijn na een jaar onderzoek goed genoeg bevonden. Deze carbon velgen zijn glanzend afgewerkt. De glans komt door de epoxy die als laatste beschermingslaag over de velgen wordt gedaan. Niet alleen mooier maar ook beter omdat je niet wilt dat de velg wordt beschadigd door een steen of iets dergelijks. Deze carbon velgen zijn OCR: Off Center Rim, waarbij de spaakgaten uit het midden staan waardoor de spaakspanning van de linker- en rechterspaken meer gelijk aan elkaar worden. Dit geeft beter op kracht gebalanceerde wielen.


Carbon van 345 gram. Wielset van onder de 1300 gram

Wat breder carbon, iets zwaarder, iets stijver

En nog breder carbon. Zr stijf