Doorzoek site:
VOLG ONS OP FACEBOOK:

Facebook

Home > Wielen > 29" disc > velg
29" velgen

DT Swiss
Met DT maak ik vanaf 2003 vooral hele goede racewielen. Velgen met weinig tot geen problemen en erg duurzaam. Bij de mountainbike werkte ik voornamelijk met Notubes. Nu, juli 2016, heb ik ook 3 zeer prettig te spaken velgen van DT in mijn programma. Net als Notubes ook gelast en makkelijk tubeless te maken

De maximale rijdersgewichten die in de afbeelding staan hou ik meestal aan omdat mijn streven nul klachten per jaar is. Op een enkele kleine klacht na lukt dat.


DT Swiss XR 361 licht, snel en asymmetrisch

DT Swiss XM 421: redelijk licht en redelijk stijf

DT Swiss XM 481: lekker breed en zeer stijf

NOTUBES
Notubes maakt al jaar en dag bijzondere en erg goede velgen. Eigenlijk nog nooit problemen mee gehad. (De meest lichte 26 inch Olympic velgen wilde wel eens in het velgbed doorscheuren maar dat waren dan ook de exemplaren die 30 gram lichter waren dan normaal en speciaal opzij gelegd)

De maximale rijdersgewichten die in de afbeelding staan hou ik meestal aan omdat mijn streven nul klachten per jaar is. Op een enkele kleine klacht na lukt dat.


Notubes Crest MK 3 29er: licht en rond

Notubes Arch MK 3 29er: sterk en stijf

Notubes Flow MK 3 29" 32g: iets stijver en sterker
  

Notubes Flow EX 29" 36g: de stijfste en sterkste
  

De meest lichte velg van Ryde

RYDE
Het Nederlandse Ryde heeft sinds kort een stelletjes bijzondere velgen: van licht en stijf tot best licht en extreem stijf. Of beter gezegd: de specifieke stijfheid (stijfheid tov gewicht) is erg goed. Een knap stukje werk. Ontworpen en deels vervaardigd in Nederland. Ze zijn niet gelast maar voorzien van een intern verbindingsbuisje dat is verlijmd. En als ik ze dan voor u mag spaken dan is het gewoon een goede set. De velg is asymmetrisch waardoor de spaken iets meer onder dezelfde trekkracht komen te staan. Dat lijkt beter en makkelijker te spaken maar dat is het niet omdat elke velg een perfecte spaakspanning vereist.

De meest lichte is de Ryde MC 1 (315 gram) die ik tot 70 kg gebruik. De 1 na lichtste Ryde Trace 22 die slechts 350 gram is waarmee een setje van onder de 1400 gram geen probleem is. De velgen hebben de namen van de interne breedte gekregen: Trace 22, Trace 25, Trace 29, Trace 35 en Trace 40. De laatste 2 zijn de Fatbike velgen


Ryde Trace 22, erg licht degelijk tot een 80 kg

Ryde Trace 25, redelijk licht, redelijk stijf en goed tot 90 kg

Ryde Trace 29, tamelijk licht en erg stijf, tot 100 kg
Ryde Fatbike

Ryde Trace 35 velg voor de extra brede banden van Fatbikes