Doorzoek site:
VOLG ONS OP FACEBOOK:

Facebook

Home > Frieke > Mijn MTB's > Lichte MTB's > Seven > pe
Pedaal (onder 140 gram voor een set!)

Deze uit Amerika afkomstige pedalen zijn erg goed! Ik rijd nu met deze Bebop pedalen meer dan 3 jaar. In die tijd zijn 1 keer de plaatjes (35) en 1 keer de lagers (20) vervangen en voor de rest geen enkel probleem. De titanium assen zijn niet ingelopen en er zit na 3 jaar tijd nog steeds geen speling op de pedalen. Het enige nadeel is dat het pedaal in de modder niet altijd even goed werkt. Een paar keer draaien en je komt er wel in. De in- en uitklikkracht bij dit pedaal is minimaal, ongeveer hetzelfde als bij Speedplay pedalen. Deze pedalen zijn qua hoogte erg laag. dat scheelt al snel 2 mm met andere pedalen. Hierdoor maak je meer een cirkel in plaats van een ellips. Het is meer natuurlijk.

De lichtste pedalen van Bebop hebben een stalen Aermet as. Deze as is hol en ongeveer 2 keer zo sterk als ander gebruikt materiaal voor assen. Door deze as te vervangen door een iets kortere titanium versie ging er bijna 40 gram vanaf. Waarom een kortere versie? Omdat je dan met je voeten verder naar binnen gaat en daardoor iets aerodynamischer bent en de krachtresultante in verticale richting groter is; ofterwel 2 keer sneller!

 

Door de vervanging van de stalen as door een titanium exemplaar (let ook op het onbreken van de 15mm platte kanten wat toch weer een oneffenheid in de as is en een mogelijk breekpunt) kwam het gewicht net uit boven de 140 gram. Mijn doel was onder de 140 gram en dat is gelukt door de 8 stalen boutjes waar de pedaalplaten mee vastzitten te vervangen door titanium.

Dit was een heel werk op zich. In de kop een 1.5mm inbus steken en M3 schroefdraad en dan nog eens de ongebruikte schroefdraad wegdraaien.