Doorzoek site:
VOLG ONS OP FACEBOOK:

Facebook

Home > Wielen > 28" disc (racefiets) > velg
28" disc velgen

DT
DT heeft gelaste en "gesleefde" velgen. Een gelaste versie is duurder dan een versie met intern verbindingsstuk. Gewoonlijk is een gelaste velg het meest rond maar de DT R460disc velg is daar een zeer positieve uitzondering op. Hij is wat goedkoper doordat het dure lassen ontbreekt, maar hij is even rond als de DT RR411 en DT RR511 die zijn gelast. Ik werk gewoonlijk niet graag met niet gelaste velgen omdat bij de verbinding altijd een flink hoogte- en zijslag zit. Met de DT 460, DT 411 en DT 511 velg krijg je altijd wielen met een zeer gelijke spaakspanning wat het belangrijkste is voor een goed gespaakt, en dus duurzaam, wiel.


DT R460db: goed en redelijk goedkoop.

DT RR411db, meer gelijke spaakspanning en erg goed

DT RR 511db: erg stijf en wat hoger dan DT 460 en DT 411

De redelijk lichte Ryde Pulse Comp disc velg

Ryde uit Nederland
Deze lichte velgen van Ryde worden zowel geëxtrudeerd in Nederland. In Hongarije worden met machines en nog echt handwerk de velg gebogen en de twee uiteinden met een interne mof aan elkaar gelijmd. Veel van hun velgen zijn OCR: Off Center Rim, waarbij de spaakgaten uit het midden staan waardoor de spaakspanning van de linker- en rechterspaken meer gelijk aan elkaar worden.


De redelijk hoge racecisc velg van Velocity: Aileron

Velocity USA
Deze velg van het Amerikaanse Velocity is een zeer mooie ronde velg. Lekker hoog en goed stijf. De Velocity Aileron ziet er goed uit. Verkrijgbaar in 28 en 32 gaats. Maar over het algemeen raad ik 32 gaats aan omdat je bij meer spaken lichtere spaken kun nemen en uiteindelijk lichter en stijver uitkomt.

Stans Notubes ZTR racefiets disc velgen
De velgen van Notubes gebruik ik al veelvuldig sinds eind 2005. Op een enkele scheur na nooit problemen mee gehad. (de scheuren waren voornamelijk bij de lichtste Olympic velgen en lichtste Alpha 340 die ze speciaal voor mij uitzochten in Amerika, en een enkele lakscheur bij witte velgen). Allemaal zijn het zeer mooie ronde velgen waarbij de las nauwelijks zorgt voor een oneffenheid. Met deze velgen werk ik graag omdat er een zeer gelijke spaakspanning mee te krijgen is.


Notubes Grail disc