Doorzoek site:
VOLG ONS OP FACEBOOK:

Facebook

Home > Boosten > Pijlenroutes > Lichtgewicht > Handvatten
Lichte handvatten

Deels kruk

Deze handvatten zijn deels van kurk gemaakt; een natuurproduct dat fantastisch trillingen dempt, erg licht is en niet warm of koud aanvoelt. Dus perfect voor handvatten.

Deze handvatten zijn 127 mm lang en zijn aan het einde dicht. De handvatten variŰren in diameter; bij de duim zijn ze ° 29mm, in het midden ° 35 mm en aan net voor de eindrand ° 29 mm. De rand is ° 36 mm. De rand wordt eraf gehaald als met barends wordt gereden. De handvatten varieren in gewicht: origineel zijn ze ongeveer 26 gram. Afgedraaid ongeveer 15 gram.


Erg licht en erg goed
 

De handvatten kan ik op bepaalde plaatsen verdunnen voor meer ergonomie.

 

De praktijk

Zelf rijd ik al 10 jaar met dit soort handvatten rond. De mijne wogen nog maar 13 gram doordat ik ze over de hele lengte op ° 29mm heb afgedraaid, nu rijd ik met iets zwaardere rond.  

Compleet kurk
Deze handvatten zijn compleet van kurk gemaakt; een natuurproduct dat fantastisch trillingen dempt, erg licht is en niet warm of koud aanvoelt. Dus perfect voor handvatten. Deze handvatten zijn iets harder dan de zwart/kurk exemplaren wat niet betekend dat ze minder comfortabel zijn.

Deze handvatten zijn 125 mm lang en zijn aan het einde dicht. De handvatten variŰren in diameter; bij de duim zijn ze ° 29mm, in het midden ° 35 mm en richting het einde ° 32 mm. De rand is ° 36 mm.

 


Onbewerkt ongeveer 25 gram
De rand wordt eraf gehaald als met barends wordt gereden. De handvatten zijn dan niet meer 25 gram nog maar 20 gram. De afgesneden stukken kunnen worden gebruikt om onder stoel- en tafelpoten te plakken.

 

De handvatten moeten worden verlijmt, gebruik daarvoor bijvoorbeeld 3M lijmspray No. 77.